Monday , November 4 2024
Noutati

Asfalt

Cele mai importante informatii despre asfalt

Cu totii dorim sa avem asfalt pe strazi. Strazile asfaltate ne permit sa ne deplasam cu masina fara a ne face griji ca sistemul de directie ar putea avea de suferit.

Cei care conduc pe drumuri pietruite sau pe drumuri cu multe gropi merg mereu in service. Acesti soferi au nevoie mereu de piese de schimb noi pentru sistemul de directie al masinilor.

Asfaltul este deosebit de util si cand doriti sa alergati. Este mai placut sa alergati pe o strada asfaltata decat pe o strada pietruita sau unde exista gropi. In plus, nu exista nici riscul unor posibile accidentari pe o strada asfaltata.

Cand doriti sa va plimbati bebelusul cu trasurica, este mai confortabil si pentru dvs., dar mai ales pentru bebelus sa mergeti pe asfalt decat pe un drum pietruit.

Exista foarte multe motive datorita carora, avem mare nevoie de asfalt pe strazile din fiecare oras si din fiecare comuna din Romania. Mai multe informatii despre importanta asfaltului, despre ce este acesta si nu numai, aflati in randurile de mai jos.

Ce materie prima este necesara pentru asfalt?

Deci, ce este asfaltul si care sunt ingredientele sale? Exista de fapt doua ingrediente de baza in asfalt. Primele sunt agregatele, acestea fiind un amestec de piatra zdrobita, pietris si nisip. Agregatele reprezinta aproximativ 95% din pavajul asfaltic amestecat la cald.

AsfaltRestul de 5% este bitum. Bitumul este materialul vascos negru sau inchis la culoare, care tine agregatele impreuna si este compus din hidrocarburi policiclice (un produs secundar al petrolului).

Pentru o intelegere mai profunda a ingredientelor asfaltului, va informam despre componentele elementare ale asfaltului ca includ: carbon, hidrogen, sulf, oxigen, azot si urme de fier, nichel si vanadiu.

Exista de fapt mai multe tipuri diferite de asfalt si sunt clasificate in functie de procesul utilizat pentru a lega agregatul cu bitumul. Vom aborda in randurile de mai jos acest subiect.

De cate tipuri este asfaltul?

Asadar, daca am adus in discutie tipurile de asflat, trebuie sa vi le facem cunoscute. Vom vedea in urmatoarele secunde de cate tipuri este acesta.

1. Betonul asfaltic mixt la cald

Acesta este produs la caldura ridicata si este cel mai durabil dintre tipurile de asfalt. Este utilizat in general in aplicatii cu trafic intens, cum ar fi pe autostrazi si piste de aeroport.

2. Betonul asfaltic cu amestec cald

Acesta nu necesita temperaturi ridicate pentru fabricatie din cauza adaugarii de emulsii, ceara si zeoliti. Desi este mai sigur pentru mediu si lucratori si utilizeaza mai putini combustibili fosili in productia sa, nu ofera acelasi nivel de durabilitate ca si betonul asfaltic amestecat la cald.

Astfel, este folosit in primul rand pentru zone cu trafic redus sau pentru peticirea portiunilor decupate din asfaltul unei strazi sau al unei parcari de exemplu.

3. Asfaltul mastic

In ceea ce priveste asfaltul mastic, acesta are un continut mai mic de bitum decat betonul asfaltic amestecat la cald. Este important sa stiti ca acest tip este utilizat in mod obisnuit pentru drumuri, poteci, terenuri de joaca si acoperisuri.

Concluzie

Asfaltul este deosebit de important in zilele noastre. Masinile circula cu usurinta si fara riscul de a se defecta sistemul de directie. Pentru oameni este mai comod sa se plimbe pe asfalt decat pe strazile pietruite.

In ceea ce priveste asfaltul, exista mai multe metode de fabricare ale acestuia. Tipul asfaltului este ales in functie de necesitatea acestuia.

Citeste si...

Profile Mobilier

Profile Mobilier

De ce este necesara utilizarea unor profile mobilier? In lumea designului si a fabricarii obiectelor …

Close