Friday , July 12 2024

Brichete De Lemn

Brichete de lemn

Pentru confectionarea combustibilului termic intitulat Brichete De Lemn are loc un intreg proces de fabricare. Procedeele de brichetare sunt urmatoarele : mecanic, cu liant si hidraulic. Procedeul mecanic presupune sintetizarea termica a aschiilor de lemn. In acest caz, costul de productie este unul foarte ridicat. Si procedeul de fabricare al brichetelor de lemn cu liant presupune un cost de fabricare foarte mare.

Datorita costurilor, aceste doua procedee, respectiv mecanic si cu liant se folosesc foarte rar. Pentru fabricarea brichetelor de lemn se utilizeaza, in general, procedeul hidraulic. Acest procedeu este folosit atat in tara, cat si in straintate.

Brichete de lemn

In Romania, la ora actuala, exista mai multe fabrici care au ca si principal obiect de activitate productia de Brichete De Lemn. Contin linii de brichetare intregi. O astfel de linie de brichetare este formata din urmatoarele elemente : un sortator de deseuri, un uscator pentru rumegus, o centrala termica, o masina speciala de brichetare, precum si mijloace de transport care sunt necesare pentru transportul intre utilaje.

Exista un numar de trei etape care definesc procedeul de prelucrare a materiei prime, in vederea obtinerii produsului finit. Acest produs finit este reprezentat de brichetele de lemn folosite pentru incalzirea locuintelor. Brichetele de lemn mai pot fi folosite si in sectorul industrial.

In prima faza de prelucrarea se procedeaza la o separare a materiei prime. Aceasta inseamna ca, rumegusul trebuie separat de alt tip de deseuri. In utilajele de brichetare se va introduce doar rumegus. Celelalte deseuri pot afecta functionalitatea utilajelor de brichetare. Aceasta operatiune se realizeaza cu ajutorului utilajului denumit sortator de deseuri. Acest sortator indeplineste functionalitatile unei site care cerne rumegusul de celelalte particule lemnoase. O sita cu dimensiuni mari folosita pentru a cerne cantitati foarte mari de rumegus intr-un timp foarte scurt.

Brichete de lemn

A doua etapa in procesul de brichetare este operatiunea de uscare a rumegusului. Se va folosi o centrala termica. Exista si un uscator pentru rumegus. Nu se pot fabrica Brichete De Lemn din rumegus umed. Nivelul maxim de umiditate ramas va fi de saptesprezece la suta. Etapa finala presupune trnasformarea rumegusului in brichete, prin presare. Deci, se va folosi masina de brichetat. Rumegusul va fi presat pana in momentul in care tot aerul va fi evacuat.

Citeste si...

Ferestre Termopan Brasov

Ferestre Termopan Brasov

De ce ar trebui sa ma orientez spre ferestre termopan Brasov? Stiati ca multi proprietari …

Close