Monday , March 4 2024
Noutati

Constructii Modulare

Exista avantaje ale unor constructii modulare?

Vedem mai nou diverse constructii modulare chiar si in orasele mici din Romania. In orasele mari ale tarii, numarul acestor constructii este intr-o continua crestere.

In aceste conditii, exista persoane care se intreaba daca exista avantaje ale acestui tip de constructii. Nu toata lumea s-a documentat cu privire la acest subiect. Ei bine, daca exista avantaje ale acestor constructii dar si ce anume sunt constructiile modulare, aflati in continuarea articolului.

Ce anume inseamna “constructii modulare”?

Termenul de constructii modulare face referire la acele constructii care sunt executate intr-o fabrica. Intreaga structura a cladirii (stalpi de rezistenta, pereti, etc.) se realizeaza intr-o fabrica.

Pe santier este construita doar fundatia cladirii, peste care va fi amplasata structura cladirii. In timpul in care expertii se ocupa de realizarea structurii, pe santier este efectuata fundatia. Astfel se castiga timp iar beneficiarul constructiei nu poate fi decat fericit. Intra in posesia constructiei intr-o perioada de timp relativ scurta.

Cand vine vorba despre aceste constructii modulare sau prefabricate, mentionam ca peretii pot fi de diverse tipuri. Pot fi folositi peretii din lemn, peretii din panouri sandwich (metalice), etc. Cat despre stalpii de rezistenta, acestia sunt in majoritatea cazurilor din otel deosebit de rezistent.

Avantajele asociate cu acest tip de constructii

Avantajele asociate cu acest tip de constructii sunt numeroase. Unele insa sunt mai mult evidente in comparatie cu celelalte. Cateva asemenea avantaje am ales sa va prezentam in randurile de mai jos.

1. Pret atractiv

Majoritatea celor care isi doresc o constructie ieftina, se orienteaza spre constructii modulare. Acest lucru nu inseamna insa ca aceste constructii au o calitate proasta. Constructia modulara permite constructia simultana atat pe santier, cat si in afara santierului.

Aceasta inseamna ca proiectul se va derula in doua moduri in acelasi timp, ceea ce reduce timpul de constructie cu 50%. Acest lucru duce si la reducerea costurilor pentru ca firmele nu petrec timp suplimentar pentru a executa lucrarea.

2. O locuinta modulara are un pret fix

Nu va veti face griji cu privire la costurile suplimentare pentru materialele, manopera, transportul materialelor si alti profesionisti pe care ii veti angaja pentru proiectul dumneavoastra. Exista deja un buget proiectat pentru numarul de materiale, printre altele. Din acest motiv, daca bugetul dvs. este limitat la o suma nu foarte mare de bani, ar trebui sa va orientati spre constructii modulare.

3. Proiect finalizat mai repede de termen

Toata lumea stie ca atunci cand un proiect depaseste termenul dat, va suporta costuri suplimentare. S-ar putea sa fiti nevoit sa pierdeti anumite lucruri, daca ploua astazi; Ce se intampla daca exista intarzieri in transportul materialelor etc.

Constructii ModulareDeoarece o casa modulara este construita intr-o fabrica, vremea si alti factori nu vor reprezenta probleme. Daca alegeti o casa modulara, veti economisi timp consideranil, aceasta casa fiind finalizata chiar inainte de termen.

De asemenea, o astfel de casa poate fi construita cu pana la 50% mai putin timp decat o casa din caramida sau din BCA.

4. O multime de optiuni de design

Acesta este fara doar si poate un alt avantaj major. Cu cat exista mai multe optiuni de design al acestor constructii modulare, cu atat mai bine. Cei care isi doresc o astfel de casa pot alege proiectul preferat al casei. In plus, pot chiar sa ceara modificarea unui proiect existent, daca isi doresc o casa personalizata.

Asadar, constructiile modulare ofera multe avantaje. Din acest motiv, daca doriti o noua casa sau orice alta constructie, optati pentru constructii modulare. Veti avea doar de castigat.

Citeste si...

Topograf Brasov

Topograf Brasov

Cine poate apela la serviciile unui topograf Brasov? De serviciile unui topograf Brasov pot avea …

Close