Monday , March 4 2024
Noutati

Dentist Brasov

Cand trebuie sa vizitam un dentist Brasov?

Decizia de a vizita un dentist Brasov poate fi cea mai buna pe care o puteti lua, cu privire la sanatatea dvs. orala si la dantura dvs. Cu toate acestea, exista persoane care gasesc fel si fel de motive sa nu mearga la dentist.

Citind pana la final acest articol, puteti afla cand este indicat sa mergem la dentist fiecare dintre noi, dar si ce beneficii ofera vizitele la dentist. Aceste informatii sunt foarte utile dat fiind faptul ca au legatura cu dantura si cu sanatatea orala a fiecaruia dintre noi.

Momentul potrivit pentru a merge la dentist Brasov

Cele mai multe persoane evita sa viziteze un medic dentist. Unii spun ca le este teama de sunetele pe care le produc aparatele folosite de catre medicii dentisti.

Altii sustin ca le este teama de injectia care are rol anestezic, si pe care o face medicul dentist in gura lor. Exista de asemenea persoane care simt ca pierd controlul atunci cand se afla intinse pe scaunul stomatologului, si evita sa meraga la dentist.

Dentist BrasovTocmai din acest motiv, foarte multe persoane merg la cabinetul stomatologic doar atunci cand nu mai pot sa suporte durerea dentara. Exista de asemenea persoane care merg la dentist daca sufera vreun accident, iar in urma acestuia li se fractureaza dintii. Alte persoane merg la dentist doar cand au abces dentar si simt o senzatie de disconfort sau de durere.

Cu toate acestea, fiecare persoana (atat copii cat si adulti tineri sau batrani) trebuie sa viziteze periodic dentistul. Doua vizite la dentist pe an pentru controale de rutina ar trebui sa efectuam cu totii. Iar daca va considera ca va fi nevoie de mai multe vizite, dentistul va mentiona acest lucru.

Beneficiile vizitelor la caninetul stomatologic

Persoanele care aleg sa viziteze cu regularitate cabinetul unui dentist Brasov, au parte de multe avantaje. Vom discuta despre acestea pe scurt, in randurile care urmeaza.

1. Identificarea problemelor inainte sa se agraveze

In cadrul unei vizite de rutina a pacientului in cabinetul stomatologic, medicul dentist va verifica dintii pentru a depista daca exista carii dentare sau alte probleme.

Cariile dentare sunt mai usor de tratat in stadiile sale incipiente. Odata ce o carie se rupe in smalt, poate inflama pulpa, care este tesutul moale din interiorul fiecarui dinte.

De acolo, infectia se poate raspandi la radacina. In cazuri extreme, degradarea extinsa poate duce la o infectie bacteriana grava.

Pentru confortul dvs., pentru portofelul dvs. si pentru linistea dvs. sufleteasca, vizitele pentru controale de rutina la cabinetul de stomatologie sunt extrem de importante.

2. Indepartarea tartrului

Fiecare medic dentist Brasov este pregatit profesional pentru a va curata zonele greu accesibile ale gurii. Folosind instrumente specializate, dentistul poate curata smaltul pentru a elimina placa si resturile alimentare.

Cand placa se acumuleaza, se creeaza tartru. Cand tartrul se intareste, devine si mai dificil de indepartat singur. Daca nu este tratata, aceasta poate duce rapid la aparitia cariilor.

Placa se poate transforma in tartru in doar doua zile. Asadar, in afara de mentinerea unei rutine de igiena dentara corespunzatoare, sunt importante vizitele regulate, astfel incat dentistii sa poata ajuta la curatarea zonelor dificile, evitand deteriorarea ulterioara in viitor.

3. Efectuarea radiografiilor dentare

Aveti molari de minte afectati? Aveti nevoie de un tratament de canal radicular? Razele X pot arata raspunsul. Raze X regulate ajuta de asemenea medicul dentist sa determine daca dintii s-au mutat din cauza unei muscaturi neuniforme sau a unor probleme ale maxilarului.

In mod surprinzator, nu toate problemele dentare implica o durere de dinti si pot ramane nedetectate pana in punctul in care tratamentul devine invaziv si costisitor. Raze X dentare ajuta un medic stomatolog sa identifice o problema nedetectata inainte ca aceasta sa devina o problema.

4. Detectarea cancerului oral

Exista o multime de scuze pentru a sari peste o programare obisnuita la stomatologie. Cand vine vorba de sanatatea orala, (si amintiti-va, de asemenea, de sanatatea totala), timpul necesar pentru vizitele bianuale la stomatologie este crucial. Intr-o astfel de vizita poate fi depistat cancerul oral si tratat inca din stadiul incipient. Astfel, sansele de vindecare si implicit de supravietuire cresc considerabil.

Citeste si...

Cabinet Dentar Brasov

Cabinet Dentar Brasov

Cabinet Dentar Brasov – Cum Alegi Cabinetul Ideal Pentru Tine? Este foarte important sa va …

Close