Friday , July 12 2024

Pizza Brasov

Pizza Brasov

O Pizza Brasov gustoasa va fi perfecta pentru voi. Trebuie sa sitit ca acest fel de mancare este apreciat in toata lumea. El are o origine destul de interesanta. Pizza este considerata a fi un tip de fast food. Ea este asociatat cu un stil de viata nesanatos in SUA. Cu toate acestea, in Italia, ea este considerata a fi o mancare autentica. Italienii iau pizza foarte in serios si tin cont de reguli stricte in prepararea ei.

Pizza pe care o stima azi a aparut mai recent. Cu toate acestea, chiar din perioadele medievale, pizza a inceput sa fie foarte apreciata. Romanii consumau o paine cu diverse condimente. Aceasta semana foarte mult cu focaccia pe care o cunoastem azi. O paine asemanatoare era consumata si in Grecia, dar si in unele zone din India. In Grecia aceasta paine era consumata cu usturoi si unele ierburi.

Pizza Brasov

Adaugarea rosiilor in pizza a inceput sa fie adoptata dupa descoperirea Americii. Persoanele sarace din Italia obisnuiau sa consume blat de paine cu rosii. Acesta a fost motivul pentru care italienii au fost reticenti o vreme in privinta adoptarii acestui fel de mancare. Pe masura ce a crescut numarul de toppinguri, pizza a devenit din ce in ce mai apreciata. Topping-urile s-au diversificat destul de mult, de aceea si pizza a ajuns sa fie servita in diverse sortimente.

Pizza Brasov

Pizza Brasov

O reteta clasica de pizza este cea in trei culori. Aceste culori sunt reprezentative steagului Italiei, ele fiind rosul, albul si verdele. Rosiile dau culoarea rosie, mozzarella albul, iar busuiocul este verdele.

Pizza Margherita a fost astfel creata. Si este prezenta in meniurile de Pizza Brasov chiar si in zilele noastre. Ea poarta numele reginei pentru ca aceasta aprecia foarte mult aceasta pizza foarte speciala.

O alta pizza extrem de apreicata este Marinara. Aceasta era preparata de sotiile marinarilor care se intorceau acasa. Blatul acestei pizze era acoperit cu rosii, oregano si usturoi. Odata cu trecerea timpului, pizza a trecut granitele Italiei. Ea a inceput sa fie din ce in ce mai indragita in toata lumea. Dupa Al Doilea Razboi Mondial, pizza a fost adoptata in toata lumea. Au aparut numeroase retete pe gustul tuturor.

Close