Ce mancare buna Sinaia prefera turistii intr-un restaurant traditional?
Multi dintre turistii care viziteaza statiunea, opteaza pentru mancare buna Sinaia intr-un restaurant traditional romanesc. Exista in statiune optiuni pentru toate bugetele atunci cand vine vorba despre alegerea restaurantelor.
De exemplu, exista turisti care nu au un buget foarte mare la dispozitie, si care se orienteaza spre restaurantele cu autoservire. De obicei, preturile mancarurilor sunt mai accesibile in astfel de restaurante.
Exista si turisti care nu au o problema in a cheltui multi bani pentru a se hrani, asa ca aleg sa manance intr-un restaurant de lux.
Cei mai multi turisti insa, prefera restaurantele traditionale romanesti. In astfel de restaurante au posibilitatea de a incerca preparate traditionale, si mancaruri gatite de obicei acasa. Vom vedea ce prefera acestia in ceea ce priviste mancarea, in randurile de mai jos.
Mancare buna Sinaia in restaurantele traditionale romanesti
Exista multe feluri de mancare intr-un restaurant traditional romanesc. Tocmai de aceea, fiecare turist este liber sa isi aleaga ceea ce doreste. Vom vedea insa care sunt unele dintre cele mai populare mancaruri in randul turistilor care aleg un astfel de restaurant.
1. Sarmalele
Sarmalele se afla pe mesele oamenilor cu ocazia sarbatorilor crestine. Cu toate acestea, pot fi comandate de catre turisti, in restaurantele traditionale romanesti. Aceste sarmale romanesti sunt umplute cu un amestec de orez si carne de porc tocata, si mai apoi amestecul este invelit in frunze de varza sau de vita de vie.
De obicei, la restaurant turistii pot comanda doar sarmale facute in frunze de varza. Cei care prefera sa manance sarmale intr-un restaurant traditional romanesc, isi mai comanda de obicei si smantana. Smantana completeaza perfect sarmalele, alaturi de painea moale si calda.
2. Tocanita de vita cu cartofi
Aceasta tocana de vita inabusita este un aliment de baza in orice casa romaneasca. Facuta cu carne de vita, cartofi si morcovi, este o tocanitaa destul de tipica. Se serveste insa in mod traditional cu mamaliga, care este o alta garnitura foarte des intalnita in Romania.
3. Ciorbe
Multi turisti care isi doresc sa manance mancare buna Sinaia, se orienteaza spre ciorbe. Exista mai multe feluri de ciorba care se pot comanda oricand intr-un restaurant traditional romanesc. Cel mai adesea, turistii isi indreapta atentia spre ciorba de fasole cu ciolan afumat de porc.
Aceasta este fara doar si poate, cea mai cunoscuta si cea mai populara ciorba. Exista insa si alte optiuni, cum ar fi ciorba de burta sau ciorba de perisoare. Indiferent de ce preferinte aveti, puteti comanda aceste ciorbe, dar va puteti uita si spre supe (de taitai cu carne de pui de exemplu).
4. Crema de Pui (Ciulama de Pui)
Exista turisti care cauta si acest fel de mancare buna Sinaia. Ciulamaua de pui este un preparat direct din bucataria bunicii, dar care si-a facut loc in restaurantele din statiune.
Bucatile de pui si ciupercile prajite sunt gatite intr-un sos cremos facut de obicei cu smantana, dand felului de mancare un pic mai multa stralucire. Acest preparat este de obicei completat cu marar proaspat, si se serveste alaturi de mamaliga calda.
5. Platouri cu mezeluri si branzeturi
De asemenea, unii turisti se orienteaza spre platouri cu mezeluri si branzeturi cand cauta mancare buna. Pe aceste platouri pot fi puse diverse sortimente de branza, dar si diverse mezeluri (sunca, salam, muschi afumat, etc.).
De asemenea, contin diverse legume (rosii, castraveti, ridichi), pentru a completa platourile. De obicei, aceste platouri sunt comandate de catre grupurile de persoane. Pentru o singura persoana, desi este vorba despre mancare buna Sinaia, este prea multa.